Не всі жири шкідливі для здоров'я, проте омега-3 - це приклад корисних жирів: вони знижують ризик серцево-судинних захворювань, зменшують сухість шкіри, покращують стан волосся і нігтів. На жаль, наш організм не здатний виробляти їх сам, тому нам необхідно отримувати "омегу" з продуктів харчування.

Жирні кислоти омега-3 існують в декількох формах. У рибі містяться кислоти DHA (докозагексаєнова кислота) і EPA (ейкозапентаєнова кислота), які найбільш цінні.

Є ще третя форма, відома як альфа-ліноленова (ALA), вона міститься в рослинних оліях, лляному насіннi, волоських горіхах і темно-зелених листових овочах, таких як шпинат.
Найбільш корисні жирні кислоти, тобто DHA і EPA, містяться в рибі. Найкращі її сорти, які вирощені в природних умовах - лосось, оселедець, річкова форель, сардини, анчоуси і тунець.

Якщо ви не любите рибу і у вас немає можливості регулярно її споживати, то отримувати необхідну кількість омега-3 можна із спеціальних харчових добавок. Але перш ніж приймати будь-що, проконсультуйтеся з лікарем. Уважно ознайомтеся з інструкцією, дізнайтеся, скільки і яких саме омега-3 кислот міститься в даній харчовій добавці, оскільки якісний і кількісний склад препарату, впливає на його ефективність.

Доведено, що ефективна профілактична доза омега-3 - 840 мг*. Саме таке дозування має препарат БіоМакс Омега 3 - для нормальної роботи серця, мозку та зору.

ОМЕГА 3

Щоб зберегти здоров'я та красу, вмійте правильно обирати Омега 3

Збереження пружності шкіри
Омега-3 кислоти гальмують старіння шкіри людини і роблять це кількома способами. Омега-3 жирні кислоти ефективно припиняють хронічне запалення, тим самим не дозволяють колагену руйнуватися і уповільнюють процес старіння. Омега-3 кислоти гальмують ключові механізми старіння шкіри, чутливі до зовнішніх впливів. У багатьох, хто страждає екземою та псоріазом, відзначають поліпшення стану шкіри при прийомі омега-3. В результаті під дією омега-3 кислот еластична колагенова основа шкіри перестає руйнуватися і поступово відновлюється, а шкіра зберігає пружність і здоровий вигляд.*


*The GISSI Investigators.// Lancet. – 2003
Користь при ревматоїдному артриті
Деякі дослідження показують, що жирні кислоти знижують біль і скутість в суглобах при ревматоїдному артриті. Їжа, багата на омега-3, може посилити дію протизапальних медикаментів.*
Зниження вмісту тригліцеридів
Омега-3 здатні знизити рівень в крові тригліцеридів, жирів, безпосередньо пов'язаних з серцево-судинними захворюваннями. Однак перед прийомом омега-3 варто проконсультуватися з лікарем.*
Відновлення серцевого ритму
Жирні кислоти також надають стабілізуючу дію на роботу серця - вони знижують частоту серцебиття і запобігають аритмії.*
Якщо у вас хворе серце
Людям з хворобами серця рекомендується приймати 840 мг омега-3 на день. Омега-3 також необхідно приймати пацієнтам, які перенесли інфаркт міокарда, дослідження показали, що омега-3 знижує кількість повторних інфарктів і продовжує життя пацієнтам.*
БіоМакс Омега 3. Виробник: «Agetis Supplements Ltd.»,Кіпр • На правах реклами. Дієтична добавка до раціону харчування. Без ГМО. Не є лікарським засобом. Склад: 1 капсула містить: риб’ячий жир – 1250 мг, який містить омега 3 жирні поліненасичені кислоти – 840 мг, до складу яких входить ейкозапентаєнова кислота – 465 мг, докозагексаєнова кислота – 375 мг, допоміжні речовини. Протипоказання: Індивідуальна чутливість до компонентів дієтичної добавки. «Agetis Supplements Ltd.»,Кіпр. Висновок ДП «НЦПТХХБ ім. акад. Л.І. Медведя МОЗ України №3/8-1543-64146 від 03.05.2017. Повна інформація про застосування засобу та повний перелік побічних реакцій міститься в листку-вкладиші. Перед застосуванням необхідно обов’язково ознайомитися з листком-вкладишем.


Примітки / Примечания
1. Thomas A. Barringer & William S. Harris. Omega-3 Fatty Acids and Cardiovascular Disease Prevention // Curr Nutr Rep (2012) 1:115–122
2. Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ. Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. // Circulation. - 2002. - V. 106 (21). - P. 2747- 2757.
3. Buryachkovskaya L. I., Kamin'y A. I., Kukharchuk V. V., Mazur N. A., Sumarokov A. B., Teacher I. A., Shirokova T. E. Cell and biochemical prerequisites for the use of Omega-3 PUFA for the prevention and treatment of CHD // Breast Cancer. - 2007. - T. 15, No. 4. - C. 290-295.
4. Chalon S., Vancassel S., Zimmer L., Guilloteau D., Durand G. Polyunsaturated fatty acids and brain function: monoaminergic neurotransmitters // Lipids. - 2001. - V. 36 (9). - P. 937-944.
5. Titova V. N., Lisitsyn D. M. Fatty Acids. Physical chemistry, biology and medicine // Triad. M. - 2006, - T. 268 C. 95, C. 43.
6. Mantzioris E., Cleland LG, Gibson RA, et al. Biochemical effect of diet containing foods enriched with n-3 fatty acids // Am. J. Chn. Nutr - 1997. - V. 72. - P. 42-48.
7. Benatti P., Pelus G., Nicolai R., Calvani M. Polyunsaturated Fatty Acids: Biochemical, Nutritional and Epigenetic Properties. Review // J. of the American College of Nutrition. - 2004. - V. 23, №4, - P. 345-370.
8. Watkins BA, Li Y., Lippman HE, Seifert MF. Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Skeletal Health. Minireview // Exp. Biol and med. - 2001. - V. 226.
9. Anokhina G.A. Omega -3 polyunsaturated fatty acids in the treatment of internal diseases // News of Medicine and Pharmacy-2010.-№3 (308).
10. Mozaffarian D, Rimm EB. // JAMA. 2006; 296: 1885-1899.
11. Dietary supplementation with n-3 polyunsaturated fatty acids and vitamin E after myocardial infarction: results of the GISSI-Prevenzione trial // THE LANCET; Vol 354: August 7, 1999
12. Sychov O.S. et al. Evaluation of the efficacy and safety of BioMax Omega-3 in patients with cardiac rhythm disorders and ischemicheart disease. // Arrhythmology journal, №4 (28) 2018
13. Rupp H., Verboom CN, Jager B. Saving of patients after myocardial infarction: highly purified omega-3 PUFAs in the prevention of sudden death. // Journal of Clinical and Basic Cardiology 2002; 5 (3), 209-214
14. Philip C. Calder. Joint Nutrition Society and Irish Nutrition and Dietetic Institute Symposium on ‘Nutrition and autoimmune disease’ PUFA, inflammatory processes and rheumatoid arthritis // Proceedings of the Nutrition Society (2008), 67, 409–418
15. Elizabeth A. Miles, Philip C. Calder. Influence of marine n-3 polyunsaturated fatty acids on immune function and a systematic review of their effects on clinical outcomes in rheumatoid arthritis // British Journal of Nutrition (2012), 107, S171–S184
16. Tse-Hung Huang et al. Cosmetic and Therapeutic Applications of Fish Oil’s Fatty Acids on the Skin // Mar. Drugs 2018, 16, 256; doi:10.3390/md16080256

Якщо у Вас з'явилися запитання, зв'яжіться з нами

Представництво в Україні
вул. Івана Франка, 15-А м. Київ, 01030 Україна
Тел/факс: +38 044 284 04 14
ukraine@agetissupplements.com